Seizoen 2022

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik wat geplaatst heb maar ik heb het heel erg druk op het moment en heb ik niet veel tijd om iets te schrijven hoop dat ik in de toekomst weer wat meer tijd krijg .

Maar nu naar het vliegseizoen 2022 we zijn gestart dit jaar met 50 vliegduiven een paar oude en rest allemaal jaarlingen , het africhten begon niet zo goed voornamelijk de wededuivinnen lieten het afweten en we hadden veel gewonden de 2e vlucht wel een stuk of 5.

Nadat alles eenmaal op de rit zat bleven we over met een 24 vliegduiven ik denk zelf dat de verliezen zo groot waren vooral bij de jaarlingen omdat ze niet zijn afgericht als jonge duif dit gaat voor komend seizoen zeker veranderen .

Eindelijk konden we beginnen met de grote fond vluchten Liene begon met st Vincent , eigenlijk spelen we geen middag lossing maar omdat Liene jeugdlid is kan ze mee doen aan de jeugdkampioenschappen maar ja uiteindelijk werd het bergerac morgenlossing Liene klokte 1 van de 3 duiven maar door een fout van NPO en Afdeling Limburg werd ze uit de uitslag genomen. Maar we hebben besloten om vanaf volgend jaar naast de zlu vluchten ook weer een paar middag lossingen te spelen .

De zlu vluchten gingen redelijk voor het 2e jaar langzaam begint het beter te worden ik denk dat het hok beter wordt ik heb namelijk toen ik het nieuwe hok gemaakt heb nieuw hout gebruikt en ik denk dat eerst alle gassen en lijm verdwenen moeten zijn voordat het hok beter wordt .

Op Agen had ik 2 oude duiven mee werd prijs 745 Nat , Maar toen kwam Barcelona ik had 4 duiven mee ,3 nieuwe en 1 ervaren duif na de lossing begint het lange wachten en toen plots om 12.36 kwam de “Barca King ” aanvliegen machtig mooi als een kogel op de klep en binnen was op het moment de 36 melding Nat geweldig om zo vroeg te zitten op barca en ook nog de eerste getekende , toen kwam de 2e getekende om 15.45 en gevolgd door de derde getekende om 16.19. dit na jaren geen Barcelona gespeeld te hebben is dit gaaf en beloofd wat voor de toekomst , prijzen waren 100,552,615 Nat tegen 4842 duiven

Toen kwam het debuut van liene op st Vincent zlu wat Tarbes werd 3 duiven mee en ze maakte de 342e Nat goed gedaan voor het eerste jaar

Dit was een kort verslag van het vliegseizoen hebben zin in volgend jaar .

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.